Een kunstplant opmaken in 6 stappen

Een kunstplant opmaken in 6 stappen

4
(5)

Een kunstplant opmaken, hoe doe je dat precies? Waar moet je aan denken? Wat is belangrijk om te weten en met welke factoren moet je rekening houden bij een kunstplant? In deze blog ga ik je precies vertellen hoe je het beste jouw kunstplant kunt opmaken zodat jouw nep plant helemaal tot zijn recht komt.

  • Haal de kunstplant uit de verpakking en vouw de bladeren, met de hand, uit elkaar. 
  • Wanneer de bladeren van de kunstplant uit elkaar gevouwen zijn kun je goed de grootte en breedte van je kunstplant zien. Kies een pot die jij leuk vindt. Je hoeft geen rekening te houden qua grootte van de wortels omdat het geen echte plant is. Je kunt gewoon een bloempot kiezen die je wilt, er hoeven ook geen drainage gaten aan de onderkant te zitten. Wel is het zo dat de plant-pot verhouding belangrijk is. Een grote nep plant in een te kleine pot geeft een minder mooi effect.
  • Hoog de pot eventueel op wanneer de kunstplant te diep in de bloempot komt te staan. 
  • Wanneer je de gewenste hoogte hebt bepaald, plaats je de nep plant in de bloempot. Voeg hier vulcastrat, sierstenen of hydrokorrels aan toe. Zo krijg je de sfeer van een echte kamerplant. Let op; geef geen water! De nep plant wenst geen water, doe je dit wel dan gaat jouw plant met pot rotten omdat het water niet wordt opgenomen.
  • Je kunt nu de takken nog een beetje bijbuigen om het gewenste resultaat te krijgen. 
  • Plaats de kunstplant op een plek die jij wilt. Je hoeft geen rekening te houden met licht of schaduw, de nep plant zal niet dood gaan. Houd er wel rekening mee dat wanneer jouw nepplanten in de volle zon staan, ze in verloop van tijd kunnen verkleuren door het zonlicht. 

Bloempot opmaken met kunstbloemen

Wanneer je kiest voor kunstbloemen verschilt het opmaken hiervan niet zoveel met het opmaken van een kunstplant. Een bloempot opmaken met kunstbloemen doe je heel gemakkelijk en snel.

  • Stap één, kies een bloempot. Bedenk goed welke bloempot grootte je wilt voor jouw kunstbloemen. Heb je een klein boeket kunstbloemen, kies dan niet voor een al te grote vaas, je kunstbloemen zullen dat minder tot hun recht komen. Heb je 1 of 2 kunstbloemen die je graag wilt laten uitblinken? Kies dan voor een kleiner vaasje, zo wordt de aandacht meteen naar de nep bloemen getrokken. 
  • Buig de takken van jouw kunstbloem en plaats jouw kunstbloemen in de bloempot of vaas. Je hoeft hier verder niks aan toe te voegen. Geef geen water, de nep plant houdt niet van water en gaat zelfs rotten wanneer deze wel water ontvangt. 
  • Zet de opgemaakte vaas met kunstbloemen op een plekje die jij in gedachten hebt. Heb je een donker hoekje dat je graag wilt opfleuren? Plaats dan dat leuke vaasje met kunstbloemen op die plek. Heb je juist een plek in gedachten waar veel zonlicht schijnt, geen probleem! Ook hier kun je jouw opgemaakte pot met kunstbloemen gewoon neerzetten. Houd er wel rekening mee dat de kunstbloemen na enige tijd kunnen verkleuren door het directe zonlicht. 

Kunstplant aan de muur

Je kunt, zoals gewone planten, ook kunstplanten ophangen aan de muur. Heb jij die prachtige eucalyptus kunstplant en wil je eens wat anders, plaats de kunstplant dan aan de muur. Maar ook de orchidee als kunstplant kun je heel leuk aan de wand plaatsen, maak de leukste combinaties!

Kunstplanten in gouden potten
Populair
Strelitzia
Strelitzia
190 cm
€ 14300 incl. BTW
Alocasia zijdeplant
Alocasia calidora Olifantsoor
75 cm
€ 17900 incl. BTW
Grote kunstplant areca
Areca palm
150 cm
€ 15700 incl. BTW
Spathiphyllum 1 2
Spathiphyllum
130 cm
Regular Price € 11500 Special Price € 9396 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

4 / 5. 5

Geplaatst in Inspiratie
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Niet giftige planten voor katten 
123planten
123planten in Inspiratie
Niet giftige planten voor katten  - Wil je graag katten en kamerplanten combineren in een huishouden? Dat kan! In dit blog vertellen we je over plantensoorten die niet giftig zijn voor katten.
Top 10 vaste planten
123planten
123planten in Inspiratie
Top 10 vaste planten - Vaste planten zijn onmisbaar in een tuin. Bekijk onze top 10 vaste planten voor in je tuin, op je balkon of terras.
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten
123planten
123planten in Inspiratie
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten - Nieuw! Ons assortiment tuinplanten. Maak kennis maken met ons nieuwe assortiment tuinplanten bij 123planten.
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom?
123planten
123planten in Inspiratie
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom? - Wil jij een echte kerstboom aanschaffen of ga liever voor een kunstkerstboom? Wat zijn de voordelen van een echte kerstboom en wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?