Balkonplanten: Welke planten fleuren jouw balkon op?

Balkonplanten: Welke planten fleuren jouw balkon op?

4.7
(3)

Ga voor een groen balkon! Wil je graag jouw balkon opfleuren met planten maar heb je hier niet zo veel ruimte voor? Geen probleem, er zijn diverse tuinplanten die ook prima als balkonplant geplaatst kunnen worden. Plaats een balkonplant in een pot of gebruik een hanger. Je kunt bijvoorbeeld een olijfboom prima in een pot plaatsen. Maar ook geraniums kunnen heel goed op het balkon neergezet worden. Er bestaan genoeg sterke balkonplanten. Of het nou eenjarige planten betreft of vaste planten. Maak van jouw balkon een gezellig plekje!

Balkonplanten in pot

Wanneer je planten in een pot wilt plaatsen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Zorg er altijd voor dat het water in een pot goed weg kan lopen zodat er geen laag water onder in de pot kan ontstaan en je wortelrot kunt krijgen bij de plant. Kijk dus goed of er gaten onder in de pot zitten. Zitten er geen gaten onder in de pot, dan kun je het beste gaten boren in de pot. Ook is het belangrijk de juiste potgrond te gebruiken voor elke tuinplant. Tuinplanten voor op een balkon hoeven niet per sé groot en breed te zijn. Er zijn ook genoeg tuinplanten die vooral in de lengte groeien en niet zo zeer in de breedte. Hierdoor kun je jouw muur op het balkon opvrolijken. Denk bijvoorbeeld aan de clematis, deze tuinplant is een echte klimmer met prachtige bloemen.

Balkonplanten in een hanger

Wil je niet alleen maar planten op de grond in een pot hebben staan, maar vind je het ook leuk om planten op te hangen? Gebruik dan hiervoor een hanger of hanging basket.
Een campanula kun je prima in een hanger plaatsen. Door haar vrolijke bloemen krijgt jouw balkon meteen kleur. Plaats verschillende maten hangers op om een leuk en speels effect te creëren. Hang de hangers op verschillende hoogtes om diepte te krijgen op je balkon. Creëer jouw eigen jungle op je balkon!

Balkonplanten in een hangers

Welke planten zijn nu geschikt voor op een balkon?

Je wilt jouw balkon gaan opvrolijken door planten toe te voegen, maar welke tuinplanten zijn hier nou geschikt voor? Zijn er ook sterke balkonplanten? Zijn balkonplanten winterhard? Allemaal vragen die je wellicht zou hebben. Maak een leuke mix van vaste planten en seizoensplanten of eenjarige planten. Er zijn genoeg balkonplanten die goed winterhard zijn zoals de Rhododendron. Zo heb je elk jaar een gezellig en vernieuwd groen balkon. Houdt ook rekening met de plek waar de balkonplanten komen te staan.

Heb je veel schaduw op jouw balkon? Kies dan voor planten die goed in de schaduw kunnen, zoals de Begonia, de Hortensia of de Helleborus. Staat jouw balkon juist veel in de zon? Dan is het verstandig om voor planten te kiezen die veel zonlicht kunnen verdragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Geranium, de Roos of de Lavendel. Deze tuinplanten kunnen heel goed in de zon staan. Wist je al dat je ook bollen kunt plaatsen op jouw balkon? Zo kun je het gehele groeiproces van jouw plant meemaken, hoe leuk is dat!

Populair
5CICARS00
Citrus Calamondin
60 cm 21 cm
€ 7700 incl. BTW
266506c0-1019-4471-8fc1-e526bd63f63e
Olea Europea (Olijfboom) Olijfboom
100 cm 21 cm
€ 2900 incl. BTW
5PHBIBU15
Phyllostachys bissetii
150 cm 28 cm
€ 6900 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

4.7 / 5. 3

Geplaatst in Inspiratie
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Niet giftige planten voor katten 
123planten
123planten in Inspiratie
Niet giftige planten voor katten  - Wil je graag katten en kamerplanten combineren in een huishouden? Dat kan! In dit blog vertellen we je over plantensoorten die niet giftig zijn voor katten.
Top 10 vaste planten
123planten
123planten in Inspiratie
Top 10 vaste planten - Vaste planten zijn onmisbaar in een tuin. Bekijk onze top 10 vaste planten voor in je tuin, op je balkon of terras.
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten
123planten
123planten in Inspiratie
Nieuw! Ons assortiment tuinplanten - Nieuw! Ons assortiment tuinplanten. Maak kennis maken met ons nieuwe assortiment tuinplanten bij 123planten.
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom?
123planten
123planten in Inspiratie
Een echte kerstboom of liever een kunstkerstboom? - Wil jij een echte kerstboom aanschaffen of ga liever voor een kunstkerstboom? Wat zijn de voordelen van een echte kerstboom en wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?