Scindapsus stekken

Scindapsus stekken

5
(2)

De Scindapsus staat bekend om zijn makkelijke verzorging, maar toch erg leuk uiterlijk! The Scindapsus komt in allerlei varianten voor, van donker groen met zilver, tot groen met wit of geel. Zo is er altijd wel een Scindapsus die perfect bij jou past. De Scindapsus is eindelijk een klimplant, maar wordt vaker als hangplant gehouden. De lange ranken hangen dan mooi naar beneden vanuit de pot. Deze ranken kunnen heel snel groeien, maar kunnen ook gebruikt worden om zelf een baby Scindapsus plant te kweken. In dit blog leggen we je uit hoe jij jouw Scindapsus eenvoudig kunt stekken. 

Scindapsus stekken door middel van stengelstekken

De Scindapsus is vrij eenvoudig te stekken, dit komt doordat de stengels vaak al wat luchtwortels hebben, wat de kans vergroot op een succesvol stekje. Je kunt jouw Scindapsus stekken door de stengels op te delen. Een Scindapsus stek moet 2-3 bladeren hebben. De kopstek als hierbij het snelste groeien. Laten we stap voor stap doornemen hoe jij jouw Scindapsus kunt stekken! 

Stap 1

Desinfecteer de schaar die je wilt gebruiken. We raden hierbij aan om een snoeischaar te gebruiken, omdat deze scherp is en vaak wat kleiner dan een reguliere schaar. Hierdoor kun je preciezer knippen. 

Stap 2

Kies het stuk stengel wat je wilt afknippen om te stekken. Dit mag natuurlijk ook in eerste instantie een lange rank zijn, die je daarna kunt opdelen in stekken met 2-3 bladeren. Zorg ervoor dat je plant gezond is en dat de stengels er gezond en sterk uit zien. Je kunt knippen in het midden tussen 2 groeipunten in. Deze kun je herkennen aan de verdikking op de stengel, waarbij er vaak rondom wat luchtwortels groeien. 

Stap 3

Nu is het tijd om je stekje te laten wortelen. Dit doe je met een substraat naar keuze. Hierbij is water het meest gekozen, omdat het toegankelijk is en je makkelijk de ontwikkelende wortels in de gaten kunt houden. Ook kan het met Vulcastrat of sphagnum mos. Als je niet voor water kiest, is het van belang dat je het gekozen substraat goed vochtig houdt. 

Stap 4

Nu is het tijd voor geduld en liefde. Zorg goed voor je stekje en er zouden binnen enkele weken wortels moeten ontstaan. Houdt goed in de gaten of de stengel niet bruin en papperig wordt. In dat geval kun je dit terugknippen, zolang je maar niet het groeipunt beschadigt. Zonder groeipunt is de kans zeer klein om wortels aan het stekje te krijgen. 

Populair
Scindapsus pictus trebie
Scindapsus pictus trebie Epipremnum
60 cm 28 cm
€ 6300 incl. BTW
Scindapsus epipremnum aureum 40
Scindapsus aureum Epipremnum
190 cm 40 cm
€ 20400 incl. BTW
Epipremnum aureum njoy
Epipremnum Aureum Njoy Stekje
10 cm 6 cm
€ 500 incl. BTW

Beoordeel dit bericht

5 / 5. 2

Geplaatst in Planten stekken
123planten

Reacties (0)

Schrijf een reactie...
Ook interessant
Schefflera (Vingersboom) stekken 
123planten
123planten in Planten stekken
Schefflera (Vingersboom) stekken  - Stek jouw Schefflera door middel van kopstekken. Lees hier hoe je dit kunt doen.
Anthurium stekken
123planten
123planten in Planten stekken, blog
Anthurium stekken - De Anthurium is eenvoudig te stekken door 2 methodes, lees hier hoe je deze kunt toepassen.
Zaagcactus stekken 
123planten
123planten in Geen categorie, Planten stekken
Zaagcactus stekken  - Zaagcactus stekken? Deze stek je eenvoudig, we leggen het je uit in 4 stappen.
Geldboom stekken
123planten
123planten in Planten stekken, blog
Geldboom stekken - Wil je jouw Geldboom graag stekken? Geen probleem! In dit blog lees je hoe je dit doet.