Elaeagnus - Olijfwilg

De olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) is een prachtige en veelzijdige struik die een opvallende aanvulling vormt op elke tuin of ander soort buitenruimte. Met zijn glanzende, olijfgroene bladeren en zilverkleurige onderkant, biedt de olijfwilg een subtiele, maar elegante uitstraling die allerlei typen buitenruimtes past. 

+ Lees meer
Elaeagnus - Olijfwilg
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten
 1. 9d073575-36eb-45ee-bfb8-3b15c8b45688
  Elaeagnus ebbingei 'Maryline' ® Olijfwilg
  50 cm 19 cm
  € 2000 incl. BTW
 2. 5ELEVBU30
  Elaeagnus ebbingei Olijfwilg
  110 cm 32 cm
  € 11000 incl. BTW
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten

Olijfwilg

Deze struik staat bekend om zijn duurzaamheid en gemakkelijke verzorging, waardoor het een favoriete keuze is voor tuiniers van alle niveaus. De Olijfwilg is wintergroen, wat betekent dat hij het hele jaar door kleur en textuur toevoegt aan de tuin. In de herfst produceert de olijfwilf kleine, geurige bloemen. Deze bloemen verspreiden een subtiele zoete geur, die beijen en andere bestijvers ook zullen aantrekken. Zo heb je niet alleen groen in de tuin, maar ook ander soort levendigheid. Wat de buitenruimte tot een waar spektakel maakt. Daarnaast is de Olijfwilg ook een hele praktische tuinplant. De dichte groeiwijze van de struik maakt hem ideaal voor het creëren van privacy in de tuin, terwijl hij ook kan fungeren als een effectieve wind- en geluidswal. Bovendien is de olijfwilg relatief ongevoelig voor ziekten en plagen, waardoor hij een betrouwbare keuze is voor een onderhoudsarme tuin.

Olijfwilg soorten 

De Olijfwilg bestaat uit verschillende soorten, waarbij er 1 veruit de populairste soort is. De Eleagnus Ebbingei, die ook nog veel verschillende subfamilies kent. Zo heb je een rijk scala aan bladkleuren om uit te kiezen. Hierdoor vind je altijd wel een Olijfwilg die voldoet aan jouw eisen. Daarnaast kun je de Olijfwilg op verschillende manieren kweken, de tuinplant is zeer geschikt voor borders, maar de Olijfwilg kan ook in pot worden gehouden. Zo heb je verbreed je de ruimtes waar je deze mooie tuinplant kan laten stralen. 

Olijfwilg kopen 

Wil je een Olijfwilg tuinplant kopen, dan kun je dat gemakkelijk en snel doen bij 123planten. Bestel jouw Olijfwilgonline, wanneer het jou uitkomt. Weet je al precies welke Olijfwilg je wilt bestellen of heb je misschien nog vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.