Lechuza Cubico - wit Bloempot

Lechuza Cubico - wit

Bloempot

Deze prachtige Lechuza plantenbak wordt compleet met all-in systeem geleverd. Dit systeem is bedoelt voor grondcultuurplanten, voor hydrocultuur zijn extra accessoires nodig. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Hoogte
75
Lengte
40
Breedte
40
Ingangsdiameter
38
Materiaal
Kunststof
Waterdicht
ja
Geschikt voor buiten
ja
€ 20600 incl. BTW
Levertijd:
2 werkdagen
Verzending:
Gratis
Wat vind je hiervan?

Is dit niet de plantenbak die je wilt kopen? In onze webshop zijn er nog veel meer potten te bestellen.

Meer Lechuza
Classico set LS
Lechuza Classico set LS - wit
26 cm 28 cm
€ 5700 incl. BTW
Classico Pot
Lechuza Classico Pot - wit
32 cm 35 cm
€ 6200 incl. BTW
Classico set LS
Lechuza Classico set LS - wit
20 cm 21 cm
€ 4100 incl. BTW
Lechuza Classico - Weiß Topf
Lechuza Classico Pot - wit
26 cm 28 cm
€ 4600 incl. BTW
Lechuza Trend Classico
Lechuza Trend Classico - grijs
20 cm 21 cm
€ 3400 incl. BTW
Classico
Lechuza Classico - antraciet
26 cm 28 cm
€ 4600 incl. BTW
Lechuza cubico set wit 1
Lechuza Trend Cubico - wit
56 cm 30 cm
€ 7900 incl. BTW
Lechuza Trend Classico
Lechuza Trend Classico - wit
32 cm 35 cm
€ 6600 incl. BTW

Lechuza systeem (incl. bewateringssysteem)

Deze Lechuza plantenbak wordt compleet met all-in systeem geleverd. Dit systeem is enkel bedoelt voor grondcultuurplanten voor hydrocultuur zijn andere accessoires nodig.

1. Vulschacht - Vergemakkelijkt het watergeven;
2. Watermeter - Helpt bij het geven van de juiste hoeveelheid water;
3. Lechuza-Pon - Zuigt het water op en geeft het vervolgens af aan de wortels;
4. Scheidingsbodem - Vormt een waterreservoir op de bodem van de pot;
5. Bodemschroef - Verwijder de bodemschoef voor buitengebruik. Indien je Lechuza geen bodemschoef heeft kun je er eentje boren.  

Plaatsing

Zet de Lechuza plantenbak aan de hand van de gebruiksaanwijzing in elkaar of kijk onderaan deze pagina. Als je pot klaar is voor gebruik is het belangrijk dat je eerst het zakje Lechuza-Pon onderin de inzetbak strooit voordat je de plant gaat verpotten. 

Watergeven

In de eerste weken na plaatsing moeten de wortels van de plant nog groeien tot aan het laagje substraat. Om de plant van water te voorzien is het daarom noodzakelijk om de eerste 8-12 weken water vanaf bovenaf te geven. In deze periode zullen de wortels groeien en zich goed vestigen tussen het substraat. Voel tijdens deze periode met je vingers in de aarde of de plant water nodig heeft. Zijn de 8-12 weken voorbij? Dan kun je nu gebruik gaan maken van het zelfwatergeefsysteem. 

Het zelfwatergeefsysteem zal het water in het reservoir geleidelijk afgeven aan de plant. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is om de paar weken watergeven via de vulschacht. Hoe vaak je water moet geven kun je aflezen via de watermeter. Als je watergeeft, zorg er dan voor dat het rode pijlstokje op maximum (MAX) komt te staan. De plant maakt dit water in de komende weken op. 

Als de watermeter op minimum (MIN) staat, begint de 'droge periode' voor de plant. Belangrijk is om de plant nu 5-7 dagen GEEN water te geven. In deze droge week gaan de wortels op zoek naar water, dus gaan ze groeien. Ook kunnen de wortels even luchten om wortelrot te voorkomen. Vervolgens vul je de pot weer tot de watermeter op (MAX) komt te staan. 

Geschikt voor hydrocultuur?

Deze plantenbak is alleen geschikt voor hydrocultuur na aanschaf van hydrocultuur watermeter en inzethoes. Onder het kopje 'Direct meebestellen' staan alle benodigdheden voor een hydrocultuur plant. 

Lechuza Classico Watergeefsystemen

Je bestelling wordt zorgvuldig verpakt voor verzending

Jouw planten zijn uitstekend beschermd tijdens transport in een op maat gemaakte doos. De kamerplanten worden netjes rechtopstaand vervoerd, de kans op schade is hierdoor vele malen kleiner dan vervoer met een normale personenauto.